فهرست مطالب

فصلنامه خانواده و پژوهش
سال نهم شماره 4 (زمستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/12/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • وکیل احمدی صفحه 9
    مسئله مورد بررسی، نقش تغییرات ساختاری خانواده بر جامعه پذیری دانش آموزان است. از تئوری گذار جمعیتی به عنوان عامل تغییرات ساختاری خانواده، به عنوان چارچوب نظری پژوهش استفاده شده است. برای آزمون تجربی مدعای پژوهش، از داده های ثانویه پیمایش جهانی ارزش ها و صندوق جمعیت سازمان ملل برای 50 کشور استفاده شده است. نتایج نشان داد که ساختار خانواده در کشورها بر اساس مراحل گذار جمعیتی متفاوت است و بنابراین شیوه جامعه پذیری دانش آموزان نیز متفاوت است. نتایج تحلیل خوشه ای، نشان داد که کشورهایی که گذار جمعیتی اول را پشت سر نگذاشته اند، مانند مالی، بورکینافاسو، زامبیا، اتیوپی، عراق و هند به ویژگی های ایمان مذهبی و اطاعت برای جامعه پذیری دانش آموزان، اهمیت بیشتری داده اند، اما برای ویژگی های احساس مسئولیت، استقلال و عزم راسخ و پایداری برای جامعه پذیری دانش آموزان اهمیت کمتری قائل شده اند. کشورهایی که گذار جمعیتی را زودتر از بقیه کشورهای جهان پشت سر گذاشته اند، مانند کشورهای سوئد، ژاپن، فرانسه، هلند، اسپانیا، فنلاند، کره جنوبی، اسلوونی و... برای ویژگی های استقلال، احساس مسئولیت، عزم راسخ و پایداری (ویژگی های افراد کارآفرین) اهمیت زیادی قائل شده اند، اما به ویژگی های ایمان مذهبی و اطاعت برای جامعه پذیری دانش آموزان، اهمیت کمتری داده اند. در ایران، والدین برای جامعه پذیری دانش آموزان، بیشتر بر ویژگی های استقلال و ایمان مذهبی تاکید دارند و کمتر به ویژگی های احساس مسئولیت، اطاعت و عزم راسخ و پایداری، اهمیت می دهند.
    کلیدواژگان: گذار جمعیتی، خانواده، جامعه پذیری، دانش آموزان، ایران
  • یعقوب احمدی، اسعد محمدی بلبان آباد صفحه 30
    در جامعه مدرن متاخر، مقوله مصرف که در حوزه نیازهای انسانی قرار دارد، تنها فرایندی اقتصادی نیست، بلکه فرایندی فرهنگی و اجتماعی نیز هست. مقاله حاضر درصدد است با تاکید بر نظریات مرتبط با مصرف فرهنگی (بودریار، اسکلیر و...) و نمایشی (بوردیو، وبلن و...) به بررسی پدیده مصرف، به ویژه مصرف کالاهای خارجی در شهر سنندج و متعین های آن بپردازد.
    روش پژوهش نوشتار حاضر، از نوع توصیفی غیر آزمایشگاهی و مبتنی بر تکینک پیمایش است. جامعه آماری پژوهش را کلیه دانش آموزان مقطع متوسطه ناحیه سنندج در سال 1389 تشکیل داده اند، 426 نفر به عنوان نمونه آماری تعیین شدند، اما به دلیل اثرات پرسشنامه های گمشده و ناقص، در نهایت 400 پرسشنامه در تحلیل نهایی، مد نظر قرار گرفت؛ همچنین شیوه نمونه گیری، طبقه ای بوده است.
    نتایج توصیفی تحقیق، بیانگر این است که میزان گرایش دانش آموزان به کالاهای خارجی در جامعه مورد مطالعه، بالاتر از متوسط نمره هاست (میانگین= 60.9)؛ همچنین نتایج تحلیلی مطالعه نشان از آن دارد که بین متغیرهای مصرف نمایشی و تظاهری، رقابت های خانوادگی، تشخص پذیری و تاکید بر تمایز، عملکرد تولیدکنندگان داخلی، تبلیغات رسانه ای و پایگاه اقتصادی - اجتماعی خانوادگی با میزان گرایش دانش آموزان به کالاهای خارجی رابطه معنادار و مستقیمی وجود دارد. نتیجه تحلیل رگرسیونی، بیانگر این است که متغیرهای وارد شده در مدل رگرسیونی، به طور خالص 0.39 درصد از واریانس گرایش دانش آموزان به کالاهای خارجی در معادله را تبیین می کنند.
    کلیدواژگان: تمایز، تشخص پذیری، مصرف نمایشی، تبلیغات رسانه ای، فرهنگ
  • اسدالله بابایی فرد صفحه 59
    در این پژوهش، عوامل اجتماعی موثر بر وابستگی افراطی به تلفن همراه در بین دانش آموزان مقطع متوسطه شهر کاشان، با استفاده از روش پیمایشی مورد بررسی قرار گرفته است. متغیرهای وابسته در این پژوهش بر اساس دو بعد نوع و میزان کاربرد تلفن همراه دسته بندی شده اند. حجم نمونه، با استفاده از فرمول کوکران، 300 نفر تعیین شده است. این پژوهش نشان می دهد که: 1. بین رشته تحصیلی و پایگاه اقتصادی - اجتماعی، نقش و کارکردهای تلفن همراه و نوع کاربری آن تفاوت معناداری وجود ندارد؛ 2. به موازات افزایش سن، مقطع تحصیلی و سابقه استفاده از تلفن همراه، تمایل به کاربری عام تلفن همراه بیش تر و تمایل به کاربری جانبی آن کم تر می شود؛ 3. به موازات افزایش محدودیت فضاهای ارتباطی، استفاده از تلفن همراه افزایش می یابد؛ 4. بین وابستگی افراطی به تلفن همراه با نوع کاربری و میزان کاربری آن رابطه معنادار وجود دارد؛ 5. به موازات افزایش انگیزه های استفاده از تلفن همراه، میزان استفاده از آن نیز بیش تر می شود؛ 6. نتایج آزمون تحلیل چند متغیره نیز نشان می دهد که از میان شش متغیر مستقلی که دارای رابطه معنادار با متغیر وابسته پژوهش (وابستگی افراطی به تلفن همراه) بوده اند، پنج متغیر، یعنی محدودیت ارتباطات اجتماعی، انگیزه های کاربری، سابقه کاربری، مقطع تحصیلی و سن دارای تاثیر مستقیم بر متغیر وابسته بوده اند. ضریب همبستگی چند متغیره (R) در گام پنجم 826/0 است. ضریب تعیین (2R) به دست آمده در گام پنجم نیز نشان می دهد که پنج متغیر وارد شده به معادله در مجموع می توانند حدود 683/0 (68 درصد) از واریانس وابستگی افراطی به تلفن همراه را پیش بینی یا تبیین کنند.
    کلیدواژگان: نوع کاربری، میزان کاربری، محدودیت ارتباطات اجتماعی، نقش و کارکردهای تلفن همراه، انگیزه های کاربری تلفن همراه، وابستگی افراطی به تلفن همراه
  • محمدرضا تمنایی فر صفحه 95
    اضطراب اجتماعی با ترس آشکار و مستمر از موقعیت های اجتماعی و عملکردی مشخص می شود که در آن شخص در معرض افراد ناآشنا یا ارزیابی احتمالی دیگران قرار می گیرد. اضطراب اجتماعی، تهدیدکننده تعامل سازنده با دیگران و مانع تجارب اجتماعی مثبت و سالم است. بر این اساس، هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه ابراز وجود و خودکارآمدی با اضطراب اجتماعی است. روش این مطالعه از نوع پیمایشی است و برای جمع آوری داده های تحقیق، از پرسش نامه اضطراب اجتماعی، پرسش نامه ابراز وجود و پرسش نامه خودکارآمدی استفاده شده است. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه دانش آموزان دختر و پسر مقطع متوسطه شهر کاشان در سال تحصیلی 92-1391 است و 420 نفر به شیوه نمونه گیری خوشه ایانتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. یافته ها بیانگر رابطه منفی معنادار ابراز وجود و خودکارآمدی با اضطراب اجتماعی است.
    کلیدواژگان: اضطراب اجتماعی، ابراز وجود، خودکارآمدی، دانش آموزان
  • مسعود حاجی زاده میمندی، حمید تقوی مریم آبادی صفحه 119
    دین یکی از نهادهای مهم اجتماعی است که در بازتولید نظام اجتماعی نقش مهمی دارد و این نهاد اجتماعی دارای کارکردهای مختلف اجتماعی و روانی می باشد، ولی آنچه بیشتر مورد مطالعه جامعه شناسی است؛ دینداری می باشد. شهر یزد که از گذشته به دارالعباده و داشتن فرهنگ قنات، قنوت و قناعت موسوم بوده است؛ انتظار می رفت که از وضعیت بازتولید دینداری مطلوبی برخوردار باشد، ولی به نظر می رسد، گسترش شبه مدرنیسم، بازتولید دینداری در بین جوانان و به ویژه دانش آموزان این شهر را با اختلال مواجه کرده باشد. با توجه به نقش خانواده در بازتولید دینداری، این تحقیق به بررسی رابطه بین نظم خانواده و بازتولید دینداری در بین جوانان (با تاکید بر دانش آموزان) شهر یزد پرداخته است. روش پژوهش، پیمایشی است و ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه هایی است که پایایی و روایی مورد نیاز را داشته است. بر اساس یافته های پژوهش، رابطه بین دینداری و نظم در خانواده تایید شده است. رابطه بین تحصیلات والدین و فرزندان و بازتولید دینداری نیز معنادار بود؛ همچنین بازتولید دینداری در ابعاد چهارگانه با ابعاد چهارگانه نظم در خانواده رابطه مثبت و معنی دار داشت. نتیجه حاصل از رگرسیون گام به گام نشان داد که متغیر نظم در خانواده در مجموع 33 درصد از واریانس متغیر وابسته را تبیین می کند.
    کلیدواژگان: بازتولید دینداری، نظم در خانواده، جوانان، شهر یزد
  • محمود شارع پور، محمدرضا سلیمانی بشلی، آمنه شکراللهی صفحه 147
    کتاب های درسی در نظام های آموزشی متمرکز، به عنوان اسناد و منابع مکتوب و مدون، محور آموزش و پرورش محسوب می شود و فعالیت ها و تجارب تربیتی دانش آموزان، توسط معلم، حول محور آن سازمان دهی می شود. در نتیجه در تالیف و سازمان دهی محتوای کتاب، باید بهترین طرح ها و فنون و عناصر محتوایی به کار گرفته شود. مدرسه، مکانیسمی است که کودک از طریق آن وارد جریان حیات سیاسی می شود. جهت گیری های سیاسی که اغلب در طول سال های مدرسه آموخته می شوند، تاثیر بسیار زیادی بر رفتار سیاسی افراد دارند. اگرچه اغلب، مدرسه را مهم ترین ابزار جامعه پذیری سیاسی می دانند، ولی تحقیقات زیادی در مورد جوانب مختلف مدرسه، از جمله کتب درسی در ایران صورت نگرفته است. هدف اصلی این تحقیق، بررسی و تحلیل محتوای کتب فارسی بخوانیم دوره ابتدایی، جهت بررسی میزان فراوانی و اهمیت مولفه های هویت ملی با استفاده از تکنیک تحلیل محتوا بوده است. برای این کار به مقایسه میزان فراوانی مولفه های پنج گانه هویت ملی در هر کتاب و پایه و نیز ضرایب اهمیت مقوله های تحقیق در کلیه دروس پرداخته شد. یافته ها در خصوص مقایسه مولفه های اصلی هویت ملی، نشان می دهد در کلیه کتب فارسی بخوانیم دوره ابتدایی، کمترین ضریب اهمیت را مقوله جغرافیا و بیشترین ضریب اهمیت را مقوله میراث فرهنگی کسب نموده است.
    کلیدواژگان: کتاب درسی، هویت ملی، تحلیل محتوا، هویت اجتماعی، جامعه پذیری سیاسی، میراث فرهنگی
  • علیرضا قبادی صفحه 171
    در دهه های اخیر، با توجه به اهمیت نیازهای اجتماعی و فرهنگی به ویژه در بین نوجوانان و جوانان، نقش خانواده، مدرسه و گروه های مرجع در تعیین نیازهای جوانان مورد توجه اندیشمندان و صاحب نظران علوم انسانی- اجتماعی قرار گرفته است. بر این مبنا، هدف اساسی این مطالعه شناسایی مهم ترین نیازهای اجتماعی و فرهنگی و نقش گروه های مرجع در اولویت بندی این نیازها در بین دانش آموزان می باشند.
    این مطالعه از نوع پیمایش اجتماعی بوده و برای جمع آوری داده های تحقیق از تکنیک پرسشنامه استفاده شده است. برای تعیین اعتبار ضریب هم سازی درونی گویه های مربوط به شاخص های مختلف نیازهای اجتماعی و فرهنگی از طریق ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شد که بر اساس نتایج حاصله، میزان آلفای کلیه شاخص ها بالاتر از 0.70 و نمایانگر اعتبار بالای شاخص های ابزار اندازه گیری است. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه دانش آموزان پسر و دختر مقطع متوسطه شهر کاشان در سال تحصیلی 92-1391 می باشد. با استفاده از فرمول نمونه گیری کوکران 405 دانش آموز به عنوان حجم نمونه به روش تصادفی انتخاب و مورد بررسی قرار گرفته اند. نتایج تحقیق بیانگر نقش اساسی معلمین در تعیین اولویت نیازهای اجتماعی و فرهنگی دانش آموزان می باشد. پس از آن، دوستان همکلاسی و خانواده در این ارتباط نقش اساسی داشته اند.
    کلیدواژگان: نیازهای اجتماعی و فرهنگی، خانواده، مدرسه، گروه مرجع، دوستان
  • محمد گنجی صفحه 203
    این پژوهش، با عنوان بررسی عوامل موثر بر افت تحصیلی دانش‏ آموزان دبیرستان، در شهرستان اراک انجام شده است. جامعه آماری آن، کل دانش آموزان مردودی پایه اول مدارس متوسطه ناحیه 2 اراک است. با توجه به تعداد دانش آموزان در سال تحصیلی 88-1387 (907 نفر)، حجم نمونه مقتضی بر اساس فرمول کوکران، 244 نفر محاسبه شده است. روش تحقیق، پیمایشی و شیوه نمونه گیری، احتمالی و از نوع نمونه گیری تصادفی ساده است. کاوش در منابع و جامعه آماری پژوهش، بر اساس پرسشنامه طراحی شده، به نتایجی منجر شدکه در قالب آن ها می توان به موارد ذیل اشاره کرد: کارآمدی معلمین، دارای بیشترین اثر غیر مستقیم و دومین عامل اثرگذار بر تحصیل، در کل است. توجهات خانوادگی و میزان مطالعه کتاب، روزنامه و مجله از سوی خانواده، روابط صمیمانه خانوادگی را رقم می‏زند که در نهایت موجب انگیزه تحصیلی در دانش آموزان می شود. ویژگی های فردی و شخصیتی دانش آموزان نیز، عاملی موثر در رشد تحصیلی یا افت تحصیلی، قلمداد شده است، به طوری که اتخاذ روش صحیح مطالعه، موجب اعتمادبه نفس دانش آموز، سپس هدفمندی در تحصیل و در نهایت، انگیزه تحصیلی می شود. از سوی دیگر، هدفمندی در تحصیل و اتخاذ روش صحیح مطالعه به صورت مستقیم نیز، بر انگیزه تحصیلی موثرند. با افزایش انگیزه تحصیلی، میزان معدل کل نیز افزایش می یابد و در نتیجه افت تحصیلی، کاهش پیدا می کند.
    کلیدواژگان: افت تحصیلی، انگیزه تحصیلی، روابط خانوادگی، اعتماد به نفس، کارآمدی معلمین
  • محسن نیازی، اسما عسکری کویری صفحه 239
    امروزه، الگوگزینی و سبک های الگویی به عنوان یکی از مولفه های کلیدی هویت یابی جوانان مورد توجه اندیشمندان و صاحب نظران علوم انسانی قرار گرفته است. بر این مبنا، انواع گونه های الگویی هویت یابی شامل سبک های الگویی سنتی، مدرن و سرگردان مورد شناسایی قرار گرفته است. هدف اساسی این مقاله شناسایی وضعیت انواع سبک های الگویی هویت یابی در بین دانش آموزان و نقش تحصیلات والدین در گونه های الگویی در بین دانش آموزان مقطع متوسطه در جامعه آماری مورد مطالعه می باشد.
    این مطالعه از نوع پیمایش اجتماعی بوده و برای جمع آوری داده های تحقیق از تکنیک پرسشنامه استفاده شده است. نتایج آزمون آلفای کرونباخ، اعتبار و روایی مقیاس های سنجش گونه های الگویی سنتی، مدرن و سرگردان به ترتیب برابر با 0.69، 0.85، 75.0=a را مورد تایید قرار داده است. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه دانش آموزان مقطع متوسطه شهرستان آران و بیدگل در سال تحصیلی 92-1391 می باشند. با استفاده از فرمول نمونه گیری کوکران تعداد 384 نفر به عنوان حجم نمونه به روش تصادفی انتخاب و مورد بررسی قرار گرفته اند. یافته های تحقیق بر مبنای میانگین مفروض 2.5، میانگین انواع سبک های الگویی سنتی، مدرن و سرگردان به ترتیب برابر با 2.74، 2.15 و 2.01 را نشان می دهد که حاکی از غالب بودن سبک الگویی سنتی در جامعه مورد مطالعه می باشد. همچنین، تحلیل یافته ها با استفاده از آزمون F برابر با 2.120 در سطح اطمینان 95 درصد، تفاوت سبک الگویی مدرن بر مبنای سطح تحصیلات مادر دانش آموزان را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: الگوگزینی، سبک مدرن، سبک سنتی، سبک سرگردان، هویت یابی
|
  • V. Ahmadi Page 9
    This article studies the role of family structural changes on student's sociability. Demographic transition theory, the factor of family structural changes, has been used as theoretical framework of research. The data of survey value world and population bureau of United Nations for 50 countries have been used for empirical test of research hypothesis.
    The results showed that family structure is different in countries according to demographic transition stages and therefore student's sociability manner is different. The results of cluster analyze about students sociability show that countries which have not passed the first demographic transition such as Mali, Burkina Faso, Zambia, Ethiopia, Iraq and India give more importance to religious faith and obedience traits for student's sociability. They too have given less importance to sense of duty, independence and determination perseverance traits for student's sociability. Countries which have passed demographic transition sooner than others such as Sweden, Japan, France, Netherlands, Finland, South Korea, and Slovenia and… have given much importance to sense of duty, independence and determination perseverance traits for student's sociability. They too have given less importance to religious faith and obedience traits for children sociability. In Iran, parents have focused on independence and religious faith traits for student's sociability and they have less focused on sense of duty, obedience and determination perseverance traits.
    Keywords: Demographic transition, Family, Sociability, Students, Iran
  • Y.Ahmadi, A.Mohammadi Page 30
    In late modern society, the concept of consumption which is located in the area of ​​human needs, is not only an economic process, but also is cultural and social process. This paper intends to focus on relevant theories of cultural consumption (Baudrillard,Sklair, etc.) and display (Bourdieu, Veblen, etc.) to investigate the phenomenon of consumption, especially the consumption of foreign goods in Sanandajand determinants of it.
    This paper is a survey study by control of terms, is a broaden study by extended and is a cutting study by time (in the second half of 1389). The population is the entire person that has Students in Sanandaj city. The sample size based on Cochran formula is 400. The questionnaires with suitable structures validity (based on Cronbach’s coefficient of Alfa) in the ratio of age, sex in deferent areas have been distributed.
    There are many research
    Results
    The mead of tendency to consumption of foreign goods in Sanandaj city was in Middle. Results show that there are meaningful relations between Family competitions, Differentiation and emphasize on the distinction, the performance of domestic producers, advertising media and economic status - social and tendency of students to foreign goods.
    Keywords: differentiation, distinction, media advertising, culture
  • A.Babaeifard Page 59
    At current study, Mobile Phone Addiction among High School students in Kashan with Survey Method were studied. Dependent variables of the research were categorized by Type and Rate of Mobile Using. By using Cochran formula, 300 students were selected as research sample. This study shows that: 1. There is no relationship between student’s study course, socio-economic status, mobile rolesandfunctions and inclination to general and particular using of mobile; 2. Results show that: With increasing age, course study, degree and backgroundofmobileusing, General usingof mobile were increased and Particular using of mobile were decreased; 3. With Limitation of Social Spheres, increases using of mobile; 4. It is relationship between Mobile Addiction and MobileApplications and Using Kind; 5. With increasing Identity Motivations for users, the time of mobile using were increased. Multivariate Analysis shows that, among six variables that have meaningful relationship with Dependent Variable (Mobile Addiction), five variables, Limitation of Social Relationships, Motivations of Mobile Using, Background of Mobile Using, Study Course and Age, have direct impact on Dependent Variable.
    Keywords: Using Type, Rate of Using, Limitation of Social Relationships, Mobile Roles, Functions, Motivations of Mobile Using, Mobile Addiction
  • M.R.Tamannaeifar Page 95
    Social anxiety is characterized by a marked and persistent fear of social and performance situations in which the person is exposed to unfamiliar people or to possible scrutiny by others. Social anxiety is threatening for normal interactions with others and barrier of positive and healthy social experiences.In hence, the aim of present study is investigating relationship of self-assertion and self-efficacy with social anxiety.The method of this study was survey. Data were gathered using social anxiety questionnaire, self-assertion questionnaire,and self-efficacy questionnaire.The statistical population consisted of all the high school students in Kashan city in years 2012-2013.420 students were selected by cluster sampling method.Results showed significant relationship of self-assertion and self-efficacy with social anxiety.
    Keywords: Social Anxiety, Self-Assertion, Self-Efficacy, Students
  • M. Hajizadehmeimandi, H.Taghavimaryamabadi Page 119
    Religion is an important social institution in every society and has many psycho-social functions especially in social reproducing of a social system. In sociology, religion often observes as a religiosity.
    The history and background of Yazd city as a house of prayers(Dar- Al-ebadeh) with culture of deep hell (Ghanat), praying (Ghonoot) and frugality (Ghanaat) expects high religiosity reproduction in this city, but it seems the extensions of Pseudo-modernism decreases this Phenomenon.
    The family as a social institution effects the religiosity reproduction and in this research we study the relationship between to variables. The research method was survey and the technique of data collection was questionnaire with suitable validity and reliability.
    The results showed that, the relationship between family order and religiosity reproduction is meaningful and the family order explains the 33 percent of changes of religiosity reproduction.
    Keywords: reproduction of religiosity, Order in Family, Youth, Yazd
  • M.Sharepour, M. R.Soleimanibesheli, A.Shokrolahi Page 147
    School textbooks as written documents are the center of education in centralized educational systems. The educational practices and experiences are organized based on the textbooks. As a result, the best designs, and content elements need to be employed in the writing and compilation of the textbooks. School is a mechanism by which children are introduced into the political life. Political orientations which are taught during the early schooling have important impact on people political behavior. Although school is known as the most important means for political socialization, not much research has been done in Iran about the various elements of schooling including the textbooks. The main aim of the present paper is to employ the content analysis to investigate the content of elementary textbooks in terms of frequency and salience of national identity. In doing so, the comparisons were made among different components of national identity in terms of frequency and importance coefficients. The findings revealed that among all literature textbooks at elementary level, geography has least importance coefficient while cultural heritage enjoys the highest level of importance coefficient.
    Keywords: Textbook, national identity, content analysis, social identity, political socialization, cultural heritage
  • A.R. Ghobadi Page 171
    In recent decades the role of family, school, and reference groups has been paid heed by scholars and men of letters in humanities because of the importance of the Socio-cultural needs especially the teenagers and the young. Accordingly, the main purpose of this study is to identify the most important socio-cultural needs and the role of reference groups in prioritizing such needs among students. This study employs a social survey and applies questionnaires to collect data. To determine coefficient of internal coherence, items related to various socio-cultural needs indices were calculated by Cronbachsalpha according to which alpha value for all indices exceeded 70% representing the high reliability of measurement indices. The population consisted all male and female high school students in Kashan, in 1391-1392. 405 students were randomly selected and surveyed as the study sample using Cochran sampling formula. Research results indicated the significant role of teachers in prioritizing socio-cultural needs of students. Secondly, classmate friends and family members were found to play a key role on this interface.
    Keywords: Socio-cultural needs, Family, schools, Reference, Friends
  • M.Ganji Page 203
    This research done about effective element on educational duce in high school Ark city. That proceeds to element of individual, inside structure and outside structure (family, economic and social factor).that population inclusive output first student in Arak city (region 2).the number of population is 907 person and sample size is 244 person.The method of research is survey and the sampling is probable and simple random. The results of statistical method are: Efficient teacher, have the most sideway effect and second effective element in total. The family tendency, the rate of book, newspaper, and journal studies family makes near relation family. Which originate motive study in student. In addition, individual and personality trait in student is effective element in growth and duce educational persons. As, the method of true study effecting on self–esteem, then directed in study and motive study.Again directed in study and method of true study effective directly on motive study.with growth motive study ,increase total average and decrease educational duce.
    Keywords: Educational duce, Motive study, Relation family, Self-esteem, Efficient teacher
  • M.Niazi, A. Askarikaviri Page 239
    Nowadays, life-modeling and modeling styles as a key element for self-identification among the young has been paid considerable attention by scholars and experts in humanities. Accordingly, various types of self-identification modeling including conventional, modern, and unspecified modeling styles are identified. The present study aims to identify the status of different styles of self-identification modeling among the students and the role of parents’ education in modeling styles among high school students in the population under study.
    This study is a social survey and employs questionnaires for data collection. The results of Cronbachsalpha corroborate reliability and validity of conventional, modern, and unspecified sampling styles measuring scales .69, .85, a=.75, respectively.
    The population consists of all Aran&Bidgol high school students in 1391-1392. 384 students were randomly selected as the study sample applying Cochran sampling formula. The findings of this study demonstrated 2.74, 2.15, 2.01 as means for different conventional, modern, and unspecified sampling styles on a virtual basis of 2.5 representing conventional sampling styles domination.
    Moreover, the analysis of the findings using F-test (F-test=2.120) with a significance level of 95% reveals a difference in modern sampling style based on the educational status of students’ mothers using F-test.
    Keywords: Life-modeling, Modern style, Conventional style, Unspecified styles, Self-identification